HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.25. 08:00 rhoky

Botrány: Hargita megye prefektusának nyílt magyarellenes nyilatkozatai

A Cotidianul országos román napilapban magyarellenes nyilatkozatok láttak napvilágot. Ezúttal nem bukaresti, hanem egy, a székelyföldön élő román politikus szapulja a magyarokat.

 

Constantin Strujan, Hargita megye prefektusa elítélően nyilatkozott a magyarokról: „A magyarok nemcsak a romákkal, hanem a románokkal és általában az idegenekkel szemben is intoleránsak...Európa cigányellenes támadásai is magyar közösségekben robbantak ki.”

A továbbiakban pedig a magyarok közt élő politikus leszögezi „A vidéki lakosság 70 százaléka nem tud románul, nem lehet velük kommunikálni.”

A nyilatkozat nem mentes a vádaskodásoktól sem: „Kulturális rendezvények mögé bújnak, de valójában Magyarországon betiltott szélső-jobboldali szervezeteket tartanak fenn.”

 

A „Cotidianul” a székelyföldön történt magyarok és romák közti incidensekkel kapcsolatban kérdezte a prefektust. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr441336519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása