HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.25. 16:18 rhoky

A „Nagy” Sólyom

A történelem során több uralkodó neve elé odaragasztották a „Nagy” jelzőt. Egy biztos, Sólyom Lászlót ez a "veszély" nem fenyegeti.

 

Traian Basescu román államfő Budapesten, Sólyom László jelenlétében nyilatkozta bátran : Sosem lesz az erdélyi magyaroknak autonómiájuk.

 

Magyar részről nem történt semmi.

 

Más részről viszont igen, mintha elindult volna valami nemzetközi szinten. Egyre bátrabb lett mindenki, ha a magyar államfőről van szó.

 

Nemsokára visszavonták Sólyom László repülőjének a leszállási engedélyét és nemkívánatos személynek minősítették.

A román magyar határnál államfőhöz nem méltó módon viselkedtek a román határőrök vele.

 

Aztán egyre bátrabbak lettek a szerbek majd a szlovákok is, bekeményítettek a kisebbségi nyelvtörvénnyel, majd valósággal gúnyt űznek a magyar államfőből, mikor az Szlovákiába szeretne látogatni.

 

A románok több fórumon is helyeselték Traian Basescu cselekedeteit. Még azok is, akiknek nem volt szimpatikus elismerték, hogy ilyen kell legyen egy államfő.(Milyen jó lenne, ha ugyanezt Sólyom Lászlóról is lehetne hallani).

 

A legtöbb magyar szomorúan figyeli, hogy mi történik. A magyar vezetés első reakciója mindenre az, hogy futunk az Eu-hoz, hogy ítélje el ezt, ítélje el azt.

 

Legbelül minden magyar büszke szeretne lenni a vezetőire, nem beszélve arról, hogy milyen sokat jelentett volna a határon túli magyaroknak, ha Sólyom László azt teszi, amit a magyar nemzet vezetőjének ilyenkor tennie kell: nem hátrál meg. Nem hagyja magát. Példát mutat.

 

Helyette nyilvános bocsánatkérés Csehszlovákia népeitől 1968-ért. Szép gesztus ez, de... mi csak bocsánatot tudunk kérni?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fico szlovak solyom


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr211337530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása