HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.28. 19:48 rhoky

Madonnát kifütyülték Bukarestben

Madonnát a saját koncertjén fütyülték ki, amikor a romákkal szembeni diszkrimináció ellen szónokolt.

 

Budapest után Bukarestben lépett fel Madonna. Valószínűleg nem számított arra, hogy a közönség ennyire érzékenyen fog reagálni arra, amikor koncert közben arról kezdett beszélni, hogy mennyire elszomorítja őt az a diszkrimináció, ami a romákat éri kelet Európában, majd arra szólította fel a közönséget, hogy saját testvérükként szeressék a romákat.

És most stop.

Tessék elképzelni egy focimeccset, ahol a bíró a 90. percben tévesen ítél meg egy 11-est a hazai csapat ellen.

Hasonló füttykoncert vettek kezdetét Bukarestben is. Madonna azonban, mint egy futballbíró, akit nem tud befolyásolni a közönség reakciója, figyelemre sem méltatta azt, igaz, gyorsan be is fejezte ezt a témát és többet nem kezdte feszegetni.

 

És most jöjjenek a reakciók.

 

A vezető román napilapok elítélően nyilatkoznak Madonna szónoklatáról. Annak a véleményüknek adnak hangot, hogy Madonnának fogalma sincs a valós helyzetről, annyit tudhatott csak, mint amennyit a marketing tanácsadói mondtak neki.

 

A történtek helyet kaptak a nemzetközi sajtóban is. A “The Guardian”, “The Telegraph”, “Associated Press”, “The Star”, a Reuters, RTBF mind beszámolnak a történtekről.

 

Érdekes módon, ezek már nem Madonnát kritizálják, hanem többen is megemlítik kiegészítésként, hogy milyen sok roma él (hivatalosan ötszázezer, a valóságban ennél sokkal több) Romániában, és hogy mennyi előítélettel, diszkriminációval kell szembenézzenek. A „The Star” még azt is megemlíti, hogy a romákkal szembeni diszkrimináció néha erőszakkal és gyilkossággal is végződik, itt megemlití még a szomszédos Magyarországon történt roma gyilkosságokat is.

 

Érdekes módon a profi nemzetközi média a diszkrimináció okait nem kutatja, a romák tetteit elhallgatja, helyette csak az ellenük történt intézkedésekről számol be.

 

Kíváncsi lennék mit szólnának a tegnapi bejegyzésemhez és a bejegyzés végén levő videóhoz!!!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr851344805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása