HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.27. 15:36 rhoky

Crin Antonescu magyarul is fog kampányolni

A Liberális Párt államelnök jelöltje eddig román politikustól példátlan módon magyarul is fog kampányolni.

 

Az elbukott parlamenti választások után, a volt miniszterelnököt, Calin Popescu Tariceanut, aki egyben a Liberális Párt elnöke is volt, Crin Antonescu váltotta, aki a novemberi államelnöki választásokon a párt jelöltjeként komoly változásokat ígér.

Az első ilyen változás, amit eddig román politikustól még nem tapasztalhatott a magyar lakosság az, hogy magyarul is megfogalmazott levélben hívja választani székelyföld lakosságát.

 

Állítólag a fiatal liberálisok vállalják 25 ezer ilyen levél kézbesítését és a kétnyelvű tájékoztatást – így szeretnék kifejezni tiszteletüket a 70 százalékban magyarok lakta székelyföldi emberekkel szemben.

 

Emil Pantelimon a fiatal liberálisok helyi elnöke az utóbbi időben tapasztalt politikai válság miatt reményt vesztett embereket szeretné elhívni szavazni, nyilatkozata szerint Antonescu egy egészen másfajta elnök lenne, mint azt eddig megszokhattuk a román politikusoktól.

 

Ez a lépés eddig példátlan, ugyanis az eddig bevett gyakorlat szerint a legtöbb román politikus a választások előtt nacionalista hangnemet váltott, úgy próbált meg minél több szavazatot gyűjteni magának.

Antonescu ezzel nyíltan kifejezte, hogy a magyarokra is számít, vállalva, hogy a nacionalista románság ezzel elfordul tőle.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr841342098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása