HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.27. 16:50 rhoky

Ilyen nincs! - Több mint 200 személyt pereltek be a romák!!!

Példa nélküli! A romák perelik a békés lakosokat - a rendőrség megkezdte a kihallgatásokat a különböző roma szerveztek által beperelt magyarok ügyében.

 

A feljelentésekben az áll, hogy a magyar lakosok gyújtogattak, romákat űztek el és több roma putrit is leromboltak.

Az eset előzményei a Hargita megyei Csíkszentmártonban került sor: a magyar lakosok felgyújtottak egy lóistállót és betörték néhány roma putri ablakát.

A sajtóban és a médiában tévesen úgy jelent meg, hogy a magyarok megelégelték a cigányok pimaszkodásait és fosztogatásait és ezért űzték el a romákat.

Ez azonban nem igaz.

A lakosok azt elégelték meg, hogy nem elég a földet megművelni, hanem még őrizni is kell, mert ha nem elég figyelmesek akkor a termést a romák takarítsák be helyettük és ez van már évek, ugyanis a rendőrség tehetetlen.

Ezt a tehetetlenséget, vagy inkább valljuk be, szemhunyást unta meg a magyar lakosság és kezdett öntörvénykezésbe.

 

Az eset érdekessége az, hogy amikor föllángoltak az események és a román médiában is vezető helyet kapott a hír, akkor több román internetes hírportálon is azt lehetett olvasni a hírt kommentelő román emberektől, hogy nem szeretik a magyarokat, de most az egyszer igazat adnak nekik, sőt, nekik is ezt kellene tenniük. Különböző helyiségekben a romák által elkövetett gaztetteket írtak le és azt sajnálták, hogy náluk nem történik semmi, sem a rendőrség sem az ottani lakosság nem képes szembeszállni a romákkal.

 

Az eset érdekessége, hogy még a romák sem tagadják, hogy lopnak a parasztoktól, ezt például nyíltan beismerte a Hargita Megyei Romák Szervezetének az elnöke is Jóni Géza, aki azt is hozzátette, hogy minderre a szegénység miatt kényszerültek rá.

 

A gond csak az, hogy a romák nem csak lopnak, hanem a késeléstől sem riadnak vissza. Az egyik ilyen konfliktus is késelés miatt tört ki, azazhogy azért, mert a késelő romát a rendőrség szabadon engedte, ezen háborodtak fel az emberek.

De van olyan falu, ahonnan késelés miatt már rég elkergették az összes romát a lakosok, ott van például GyergyóDitró, ahol szintén nem tűrték tovább a lakosok a rendőrség tehetetlenségét és elűzték a romákat.

 

De nemcsak a felnőttek, hanem a roma gyerekek sem riadnak vissza a késeléstől. Bizonyára sokan emlékeznek arra az esetre, amikor egy erdélyi roma kisfiú késelt meg Budapesten egy másik gyereket a lemezjátszójáért. Az RTL klub riporterei erdélybe utaztak, Gyergyószentmiklósra, ahonnan a cigány kisfiú származik, majd a kamerák jelenlétében lopták el a pénzüket a romák. Hiába mentek és hívtak rendőrt, hiába volt lefilmezve minden, a pénz nem került elő – a rendőrség tehetetlen, az emberek már nem bírják tovább, a cigányok perelnek, a románok pedig egyetértenek a magyarokkal.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség romák magyarok konfliktus


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr91342283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása