HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.25. 08:22 rhoky

Prefektus úr, vegye a kalapját!

Mélységesen felháborította az erdélyi magyarság vezetőit Hargita megye prefektusának magyarellenes nyilatkozatai, ezért arra kérik a kormányfőt, hogy azonnali hatállyal hívja vissza tisztségéből.

 

Prefektus úr, vegye a kalapját! Reméljük, az ajtót magától is megtalálja.” tanácsolja Kelemen Hunor képviselő és Gyerkó László szenátor nyílt levelében a prefektusnak.

 

Nincs szükségünk ilyen prefektusra. A Hargita megyei magyarságnak nincs szüksége felelőtlen és intrikus kormányzati tisztségviselőre, ahogy nincs szüksége a prefektusi hivatalra sem, hiszen, az ilyen jellegű kirohanásokat leszámítva, nem tudni, miben is áll tulajdonképpen az intézmény tevékenysége. Nincs szükség olyan helyi kiskirályokra, akik az adófizetők pénzén sárba döngölik, lejáratják, megalázzák a közösséget.„

 

A két vezető romániai magyar politikus mélységesen elítéli Constantin Strujan, Hargita megye prefektusának a Cotidianul című napilapban megjelent nyilatkozatait és Emil Boc román kormányfőhöz fordulnak : „Azt kérjük Emil Boc miniszterelnöktől, hogy a prefektus nyilatkozatára való tekintettel, azonnal hívja vissza tisztségéből Constantin Strujánt és felkérjük a Demokrata-Liberális Pártot, hogy nyilvánosan kövesse meg a magyarságot az általa tisztségbe helyezett konfliktusszító politikus kijelentései miatt.”

 

Magyarországi politikusoktól még semmi reakció nem történt, pedig a prefektus az egész magyar nemzetet megvádolta, szerinte :”Európa cigányellenes támadásai is magyar közösségekben robbantak ki.” továbbá intoleránsnak nevezi a magyarokat az idegenekkel szemben.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr671336542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása