HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.26. 13:33 rhoky

Vásároljon székelyföldi terméket

A hagyományos székelyföldi és a tisztán székelyföldön előállított termékek hamarosan saját „márkajelzést” kapnak.

 

A Székelyföldi Márka bejegyzés már megtörtént az Állami Találmányi és Védjegyhivatalnál. Konkrét kritérium rendszer még egyelőre nem létezik, hogy mi alapján kérheti egy termelő, hogy rátehesse a termékére a Székelyföldi Terméket igazoló logót, de annyit már lehet tudni, hogy ennek az odaítéléséről szakcsoportok, termelőegyesületek fognak dönteni majd.

 

Az egész kezdeményezés célja, hogy könnyebben azonosítható legyen a vásárló számára, hogy melyik a Székelyföldön gyártott termék és melyik nem.

 

Nagyon sok kistermelő van, akik a termékeiket a környező településeken próbálják meg értékesíteni, ezek azt remélik, hogy az itt élő ember majd szívesebben választja az ők terméküket azokkal szemben, amelyeknek más a származási helye.

 

A kérdés csak az, hogy Székelyföldön kívül majd el lehet-e adni az ilyen márkanévvel ellátott termékeket.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr801339706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása