HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.25. 07:30 rhoky

Vadim leszedetné a magyar zászlókat

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte román vezető politikusok jelenlétében a csíkszeredai székhelyű Hargita és Kovászna megyei ortodox püspökség. A jelen lévő Nagy Románia Párt vezetője heves nyilatkozattal hívta fel ismét magára a figyelmet.

 

Corneliu Vadim Tudor felháborítónak találta, hogy a román állami ingatlanokon magyar zászlók is lengenek : „A Magyar Köztársaság zászlóit láttam a román állam épületein. Nincs mit keresniük ott. Meg fogom kérni Emil Bocot, hogy segítsen fel a vállára, hogy el tudjam távolítani a lobogókat".

 

Vadim méltatta Ioan Selejan helybéli egyházfő munkásságát. Az ünnepség alkalmával kiadott dokumentum ugyanis leszögezi : „2009-re a székelyföldi püspökség elérte, hogy romániai viszonylatban Hargita és Kovászna megyében a legnagyobb az ortodox templomok sűrűsége, ha egy román nemzetiségű lakoshoz viszonyítják az egyházi létesítmények számát”.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vadim zaszlok


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr71336463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása