HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.26. 13:09 rhoky

November végén választ elnököt Románia

Az államelnöki választások első fordulója valószínűleg november 22-én lesz. A kampány nem hivatalosan azonban már rég elkezdődött.

 

Totális a fejetlenség az országban. Még pontosan azt sem lehet tudni, hogy kik fogják jelöltetni magukat az államfői tisztség betöltésére. A jelenlegi államfői is majd minden nap nyilatkozik ez ügyben, egyszer arról, hogy nem jelölteti magát, másodszor már úgy mondja, hogy még nem döntötte el.

 

Közben a két kormányzó párt egymást embereit igyekszik lejáratni. Szinte naponta hallunk új hírt korrupciós botrányról, miniszterek, polgármesterek, sőt újabban már az államelnök is magyarázkodásra kényszerült. Naponta állítanak fel parlamenti vizsgálóbizottságokat, amelyek szintén korruptaknak tűnnek, hiszen nemrég egy ilyen bizottságról kiderült egy kiszivárogtatott hangfelvételről, hogy szándékosan le akarja járatni a turisztikai minisztert és nem épp az aktuális ügyet akarja kivizsgálni.

 

Sajnos ismét oda jutottunk, hogy a kisebbik rossz közül fog kelleni választani.

 

Orbán Viktor legutóbbi székelyföldi látogatása alkalmával azt javasolta az erdélyi magyarságnak, hogy első körben szavazzanak az RMDSZ jelöltjére, de a másodikban már a jelenlegi kormányfőre Traian Basescura adják a voksukat. Arra a Traian Basescura, aki Budapesten jelentette ki nyilvánosan, hogy sosem lesz autonómiájuk a romániai magyaroknak, majd nemsokára Sólyom László erdélyi látogatását „nem tanácsos”-nak nevezte, mire a román hatóságok vissza is vonták a magyar államfő repülőgépének a leszállási engedélyét.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr941339663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása