HTML

Magyar Román

E blog célja nem a magyar-román viszony ingerlése, hanem a békés egymás mellett élés megvalósítása. A feszültség keltő személyek és események objektív bemutatásával, valamint az átlagemberek (románok és magyarok) szemszögéből való megközelítéssel sikerülhet egymás jobb megértése, elfogadása.

Friss topikok

2009.08.27. 15:52 rhoky

Ismét magyar-román közös kormányülés

Újabb közös kormányülést tervez a két ország vezetése, ezúttal Bukarestben kerül rá sor.

 

Ötödik alkalommal szeretnék megrendezni Románia és Magyarország vezető politikusai a közös román-magyar kormányülést.

A legutolsóra tavaly került sor és ennek Szeged városa adott helyet, az idén ezt Bukarestben szeretnék megrendezni – tájékoztatott Ioana Muntean román kormányszóvívő.

Az eseményre október 10-én kerülne sor.

 

A közös kormányülésre szükség van, ugyanis a két ország kapcsolata az utóbbi időben megromolni látszik diplomáciai szinten is.

Több olyan dolog történt ugyanis, ami nem mozdította előre a két ország viszonyát, először a román államfő „ígérte meg” Budapesten, hogy sosem lesz a romániai magyaroknak autonómiájuk, majd a magyar köztársasági elnök repülőjének a leszállási engedélyét vonták vissza márciusban a román hatóságok, majd nem tudták megakadályozni, hogy a fanatikus fociszurkolók nemzetgyalázó feliratot tegyenek ki a futballstadionban a Steaua-Újpest mérkőzés alatt, aminek a visszavágója sem maradt mentes az incidensektől.

 

Magyarországnak mindent meg kell tennie, hogy helyreállítsa a jószomszédi viszont, ami az utóbbi időben a környező országokkal nagyon megromlott.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magyarroman.blog.hu/api/trackback/id/tr171342142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása